Достапни линкови

Заврши амандманската расправа за буџетот, предлогот се враќа во Влада


Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа присутни на денешната седница.

Од четирите амандмани од ВМРО-ДПМНЕ два се целосно прифатени, а два се изменети во делот на финасирањето.

По завршувањето на амандманската расправа Предлог буџетот повторно се враќа на разгледување во Владата по што ќе биде ставен на собраниска седница.

XS
SM
MD
LG