Достапни линкови

Македонија ќе ја претстави Годишната национална програма за членство во НАТО


Знамиња на Македонија и на НАТО.

Делегација на Македонија в понеделник во Брисел пред Комитетот на заменици постојани претставници на земјите членки во Алијансата, ќе ја претстави Годишната национална програма за членство во НАТО за 2017-2018 година, со што официјално ќе започне 18-от циклус на акцискиот план за членство во НАТО.

Предлог текстот вчера беше усвоен на седница на Владата, а тој е отворен и за натамошна надградба, изјави владиниот портпарол Миле Бошњаковски.

XS
SM
MD
LG