Достапни линкови

Синдикати бараат запирање на присилната наплата


Kомора на извршители на Република Македонија

Пред триумфалната порта во Скопје денеска граѓани побараа запирање на присилната наплата што ја применуваат извршителите.

Сидикалци и невладини организации тврдат дека има потреба од ревизија на работата на извршителите, нотарите и доверителите, враќање на работата на извршителите во судовите, како и утврдување на реален и нереален долг.

Потписите за Иницијативата ги собираат Конфедерацијата на синдикални организации на Македонија и здруженијата „Но пасаран“ и „Гласен текстилец“.

Според нив над 200 илјади луѓе се заробени со извршни одлуки од кои десетици илјади се се уште блокирани и не можат да се одблокираат.

XS
SM
MD
LG