Достапни линкови

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година


Од церемонијата на МОК во Лима, Перу, 12.09.2017.

Париз е официјално назначен за домаќин на Олимписките игри во 2024 година на 131-та седница на Меѓународниот олимписки комитет во Лима, Перу. Истовремено, на Лос Анџелес му беше доверена организацијата на Летните олимписки игри во 2028 година. Париз третпат ќе биде домаќин на олимпијадата по 1900 и 1924 година.

XS
SM
MD
LG