Достапни линкови

Расправа за Законот за елеконтронски комуникации во Уставниот суд


Влезот на Уставниот суд .

Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој се однесува на обврските на телекомуникациските оператори за обезбедување технички услови за следење на комуникациите за органот кој е надлежен за тоа, односно Управата за безбедност и контраразузнавање.

Судија известител за иницијтивата е судијката Вангелина Маркудова која предлага да биде поведена постапка. Оваа иницијатива веќе беше на дневен ред во март, но расправата по неа беше одложена поради обемноста на материјалот.

XS
SM
MD
LG