Достапни линкови

Владата иницира постапка за разрешување на Зврлевски


Илустрација - Новата сала за седници на владиниот кабинет.

Владата на Република Македонија соопшти дека на денешната седница е одлучено да се иницира постапка за разрешување на јавниот обвинител Марко Зврлевски. Во ссоопштението се вели дека Владата донела одлука за предлогот за разрешување на републичкиот јавен обвинител, поради незаконско и ненавремено извршување на функцијата, и согалсно законските одредби да го достави до Советот на јавни обвинители и да побара мислење.

XS
SM
MD
LG