Достапни линкови

Продолжување на неутралните регистарски таблички на Косово


Приштина

Делегациите на Белград и Приштина се договорија за продолжување на статусот на неутрални регистарски таблички на уште пет години. Претходниот договор за привремени неутрални таблички е постигнат во 2011 година, а престанува да важи од 1 ноември оваа година. Делегацијата на Белград соопшти дека е задоволна од спогодбата, со која, како што е наведено е спречено укинување на српските таблички на Косово. Оваа спогодба е договорена во текот на новата рунда дијалог меѓу Белград и Приштина на експертско ниво, која почна во понеделникот.

XS
SM
MD
LG