Достапни линкови

МОК одзеде медали освоени на Олимпијадата во Пекинг


Меѓународниот Олимписки комитет им одзеде медали уште на четворица спортисти и тоа на тројца Руси и на еден Ерменец, кои освоиле медали на Олимпијадата во Пекинг во 2008. Од МОК велат дека на вкупно шест спортисти им се одзедени медалите откако било утврдено дека се допингувале. Без медал остана атлетичарката Татјана Фирова, потоа и Надежда Евстјанкина и Марина Шаинова од Русија кои креваат тегови. Според новите истражувања се покажало дека нивните тогашни примероци биле позитивни на допинг. Без медал остана и ерменскиот спортист Тирган Мартиросјан. Претходно им беа одземени медали и на Александру Дудоглу од Молдавија и на Интигам Заиров од Азербејџан.

XS
SM
MD
LG