Достапни линкови

Тодоров тврди - Водата во Дојранско Езеро е исправна


Водата во Дојранско Езеро е комплетно исправна за капење, не предизвикува опасност по здравјето на луѓето и нема потреба од никакви ограничувања, изјави денеска министерот за здравство Никола Тодоров.

Тодоров, во однос тврдењата од Државниот инспекторат дека водата во Дојранското Езеро е од трет степен и е небезбедна за капење, посочи дека согласно направените мерења и директивите за исправност на водата за капење на Европската унија, Дојранското Езеро има исправна вода и изрази очекување дека тоа ќе биде констатирано и од надлежниот инспекторат и забраната ќе биде повлечена.

XS
SM
MD
LG