Достапни линкови

Стоп за насилство врз животните, на Плоштадот во Скопје


Под мотото „Градот хуман пак ќе никне“ денеска напладне на плоштадот Македонија во Скопје ќе се одржи протест против нехуманиот третман на животните и континуираното убивање и измачување.Организатор е Здружението за заштита на животните Анима мунди кои упатија и неколку бања:

-Итен прекин на убивањето во Вардариште, раскинување на договор за работа со Ветеринарната болница Автокоманда, а ветеринарите да бидат казнети за нехумано убивање во стационарот,

-Влез на активистите за заштита на животните во Вардариште како овластено тело за надзор на спроведување на Програмата на град Скопје,

– Отпуштање на дел од вработените во Вардариште препознатливи по нехуманоста кон кучињата.

XS
SM
MD
LG