Достапни линкови

Денешните протести против грабежот на богатите врз сиромашните


Неколку стотици демностранти и денекса протестираат пред концелариите на Специјалното јавно обвинителство (СЈО), а фокусот на денесшните протести е против грабежот извршуван од страна на богатите врз сиромашните, против извршителското самоволие, а за Македонија во која сите ќе можеме чесно да работиме, да заработуваме и да имаме достоинствен живот“, стои во најавата на граѓанското движење „Протестирам“ на социјалните мрежи, каде е наведено дека, освен во Скопје, денес своето чуство на огроченост, гнев и бес од ќе го изразат и граѓаните од Радовиш, Делчево, Кичево, Валандово, Велес, Прилеп, Струмица, Гевгелија и Битоа.

XS
SM
MD
LG