Достапни линкови

ДИК ќе ги објави имињата на лицата што теренски ќе се проверуваат


Имињата на лицата од Избирачкиот список за кои теренската проверка започна денеска ќе бидат објавени на веб-страната на Државната изборна комисија. Оваа одлука ја донесе ДИК на денешната седница со 5 гласа „за“ и 4 „против“. Предлогот, имињата на над 87 илјади лица да бидат објавени беше на членот на ДИК од ДПА Бедредин Ибраими, а беше поддржан од неговите колеги предложени од ВМРО-ДПМНЕ, Силвана Бонева и Сашо Срцев, Субхи Јакупи од ДУИ и од членот од редовите на експертите Реџеп Прекопуца. Двајцата членови предложени од СДСМ и двајца од редовите на експертите беа против тој предлог.

XS
SM
MD
LG