Достапни линкови

Претседателот за Илинден помилува 45 осуденици


Претседателот Ѓорге Иванов, по повод 2 aвгуст - Националниот празник на Република Македонија, даде помилување на 45 осудени лица, соопшти неговиот Кабинет. Седум од помилуваните потполно, а 38 делумно се ослободуваат од натамошно извршување на казната затвор, се наведува во соопштението.

XS
SM
MD
LG