Достапни линкови

ВО ЖИВО - Анти-владин протест

Граѓански здруженија, невладини организации и политички партии, меѓу кои и најголемата опозициска партија, СДСМ, денеска во Скопје пред зградата на владата на Македонија организираа протестен собир под мотото „Граѓаните за Македонија“.

17:29 17.5.2015
17:25 17.5.2015

Зоран Заев:

„За крај - Груевски престани да го лажеш народот дека некој сака власт без избори. Дојдовме овде по слобода. Да се избере раководство на слободни избори. Никола немој веќе ни сам да се мачиш ниту да го мачиш народот“.

„Додека не замине Груевски, не си заминуваме, продолжуваме“.

17:23 17.5.2015

„Ништо повеќе не може да стори Груевски освен да ја напушти зградата пред нас“, порача лидерот на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија Зоран Заев. говорејќи на антивладиниот собир во Скопје“. Повеке на

17:17 17.5.2015

Заев: Клучни начела за приоритетите:

„Македонија ќе биде заедничка држава и мулти-етничко општество. Една држава, едно општество, рамноправни граѓани. Заврши времето на големите патриоти“.

„Фер распределба на доходот и народните добра. РМ ќе биде пример на социјална држава“.

„Национална здравствена сметка“

„Реформи во образованието, во соработка со сите заинтересирани, Укинување на екстерно тестирање. Автономија на Универзитетите. Во Скопје, студентски универзитетски центар“.

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG