Достапни линкови

Писмо на Штајнмаер до ЕУ за Русија


Германскиот министер за надворешни работи Франк Валтер Штајнамаер

Во писмо на германскиот министер за надворешни работи Франк Валтер Штајнмаер кое протече во јавноста тој ја повикува ЕУ брзо да ја намали загриженоста на Русија за имплементација на договорот за фер трговија со Украина. Во писмото на Штајнмаер од претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер се повикува на тридневни разговори меѓу ЕУ, Русија и Украина со цел да се најдат практични решенија. Русија се противеше на спроведување на договорот за фер трговија кој е јадрото на Договорот за асоцијација и стабилизација во март 2014 меѓу ЕУ и Украина.

XS
SM
MD
LG