Достапни линкови

Средношколците од понеделник ќе ја бојкотираат наставата


Почнувајќи од понеделник ,поголем број училишта, по примерот на учениците од скопските гимназии „Орце Николов“ и „Кочо Рацин“ најавија дека ќе ја бојкотираат наставата.Тоа, како што најавуваат, е реакција на игнорантското однесување на надлежните институции кон нивните барања.

Бојкотот на настава ќе трае, се додека Министерството за образование не закаже дебата со претставници на Средношколскиот Пленум.

Додека трае бојкотот на настава ќе бидат организирани вонучилиши активности.

Интернет Средношколскиоот пленув од Куманово денеска напладне во центарот на Куманово,ќе постави свој штанд, за да ги промовира своите барања и да го промовира бојкотот на настава.

XS
SM
MD
LG