Достапни линкови

Руски бродови во Црно Море пред вежбата на НАТО


Американскиот адмирал Бред Вилијамсон изјави дека руски воени бродови и авиони биле забележани во Црна Море во близина на областа каде што НАТО одржува воени вежби. Според него, руската војска досега дејствувала според меѓународните правила. „Тие имаат свои планови, ние имаме наши“, изјави Вилијамсон, без да наведе други детали. Тој ова го изјави на еден американски воен брод на пристаништето во бугарскиот град Варна. На воените вежби учествуваат Соединетите држави, Бугарија, Романија и Турција.

XS
SM
MD
LG