Достапни линкови

Кина укина квоти за ретки минерали


Кина укина квоти за ограничување на извозот на 17 ретки метали, минерали кои се користат во високо технолошките сектори, откако го изгуби случајот во Светската трговска организација покренат од страна на Вашингтон. СТО пресуди дека квотите се дискриминаторски. Се очекува Кина место квотите да воведе повисоки даноци.

XS
SM
MD
LG