Достапни линкови

ОН - засилување на напорите против сида


Светот може да стави крај на глобалната закана од сида до 2030, но мора да ги засили напорите или епидемијата ќе излезе надвор од контрола, се наведува во извештај на ОН. Телото на ОН кое се бори против ХИВ и сида, УНАИДС, повика да се усвои петогодишне план за брза постапка против сида и ХИВ. Според нив, целта на стратегијата е да се спречат нови инфекции и да се стави крај на заканата од болеста. Во изминативе 30 години, од болеста починале 40 милиони луѓе.

XS
SM
MD
LG