Достапни линкови

Нобелова за хемија за двајца Американци и еден германски научник


Американските научници Ерик Бетзиг и Вилијам Моернер и германскиот научник Стефан Хел се добитници на Нобеловата награда за хемија за 2014. Комисијата им ја додели наградата на нивниот придонес за „развојот на микроскопијата." Кралската шведска академија на науките, вели дека тројцата научници ја доведа работата на оптичкиот микроскоп до нанодимензија.

XS
SM
MD
LG