Достапни линкови

Груевски - Ефективни избори, без посериозни инциденти


Македонија имаше успешни избори, мирен и демократски изборен ден, најголем победник е Македонија. Имавме ефективни избори, без посериозни инциденти и проблеми, можеме да бидеме горди на тоа, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

Жалам што поради личен интерес, потценувајќи ја волјата на народот, претседателот и раководството на СДСМ одлучија да работат на директна штета на Македонија, во корист на оние кои не и сакаат добро, рече Груевски.

„Се надевам дека ќе преспијат, ќе ја видат разликата и ќе постапуваат во правец на интересите на граѓаните, а не во лични интереси“, рече тој.

Груевски посочи дека на овие избори ВМРО–ДПМНЕ доби двојна победа. Ѓорге Иванов доби поддршка за втор мандат и го подржаа над 500 илјади граѓани, рече Груевски и додаде дека Иванов победи со разлика од над 130 илјади гласови. Според него, ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, од над 90 проценти преброени гласови, доби доверба од над 450 илјади гласачи, што е за 180 илјади гласови повеќе од СДСМ.

Според податоците досега се чини дека ВМРО-ДПМНЕ ќе има 61 или 62 пратеници, наспроти 34 или 35 пратеници на СДСМ. Ова е огромна, силна, моќна победа, ова е недвосмислена доверба, ова е јасна изразена волја на граѓаните на Македонија, рече Груевски. Тој додаде дека на овие избори победи концептот на неуморно работење, држење до дадениот збор, одговорен пристап кон работата и ветувањата, искрен пристап кон народот, концепт на реализација на ветеното, на конкретни, а не на општи ветувања и грижа за сите граѓани.
XS
SM
MD
LG