Достапни линкови

СЗО: Загадувањето убива 7 милиони луѓе годишно


Загадувањето на воздухот убива 7 милиони луѓе во светот годишно, покажуваат наодите во најновиот извештај на Светската здравствена организација. Според агенцијата при Обединетите нации, загадувањето на воздухот се претвора во главен ризик по здравјето на луѓето. Организацијата проценува дека 4,3 милиони смртни случаи во 2012 година биле предизвикани од нечист воздух.
XS
SM
MD
LG