Достапни линкови

Од наредниот месец зголемување на пензиите за 600 денари


Пензионерите во март годинава ќе добијат покачување на пензиите за 600 денари. Средствата за оваа намена биле обезбедени во Буџетот.
Ова е договорено на денешната средба на министрите за финансии и за труд и социјална политика со претставници од Сојузот на здруженија на пензионери.
Според министерот Ставревски, ликвидноста на Буџетот е добра и затоа ќе продолжи редовната исплата на пензиите, зголемувањето на социјалните надоместоци и сите обврски кои произлегуваат.
XS
SM
MD
LG