Достапни линкови

Каргов: Приходите од царина над 51 милијарди денари


директорот на Царинската управа на Македонија Ванчо Каргов
Царинската управа годинава наплатила вкупно буџетски приходи од 51.34 милиони денари што е за два насто помалку во однос на лани. Ова, меѓу другото, го наведува директорот на Царинската управа на Македонија Ванчо Каргов во интервју за МИА, прецизирајќи дека намалување на приходите од царината е забележано кај возилата. Во однос на тоа дали се очекува намалување на царинските стапки, Каргов вели дека тоа е надлежност на Министерството за финансии, но додава дека тие како институција согледуваат дали постојат можности за нивно намалување.
XS
SM
MD
LG