Достапни линкови

Собранието расправа за ребалансот на буџетот


Собранието на Република Македонија во рамките на денешната 75-тата седница ја продолжи расправата за ребаласност на Буџетот на Македонија за оваа година.
Со предложените измени, се врши корекција и реалокација на средства во рамки на постојната маса на плати меѓу буџетските корисници заради обезбедување на дополнителни финансиски средства за Фондот за пензиско и инвалидско осигурување и дополнителни средства за опремување на лаборатории.
За пратеникот Миле Андонов од СДСМ, ребалансот за 2013 е непотребен и резултат на погрешните политики, но и на начинот на кој лани беше донесен Буџетот.
Пратеничката Владанка Авировиќ од СПМ истакна дека во ребалансот станува збор за минимална корекција на Буџетот преку релокација на средства.
XS
SM
MD
LG