Достапни линкови

Најмногу чини митото на Косово, најмалку во БиХ


Одделот на Обединетите нации за борба против криминалот и трговијата со дрога и Европската комисија во извештајот за корупцијата во Западен Балкан утврдиле дека во просек најмногу пари за мито за бизнис зделка се бара на Косово, 1787 евра. Најмалку пари за мито, според извештајот, бараат општинските и јавни службеници во Босна и Херцеговина, 327 евра. Во Македонија просекот за мито е 689, а во Албанија 904 евра.
XS
SM
MD
LG