Достапни линкови

Нов извештај на ОН за климатските промени


Панел дискусијата што се одржува во ОН за глобалните климатски промени денеска во Стокхолм треба да резултира со финален извештај.Преставникот на ОН за климатски промени рече дека извештајот треба да претставува аларм за светот. Кристина Фигуерес извршен директор на канцеларијата на ОН за климатски промени изјави дека извештајот уште еднаш ќе ни каже дека се што мислиме дека знаеме за климатските промени е потценето. Извештајот уште еднаш ќе потенцира дека климатските промени напредуваат и дека луѓето се одговорни за нив.Генералниот секретар на ОН, Бан Ким Мун, повика за одржување Самит за климатските промени во светската организација, во септември 2014. година.
XS
SM
MD
LG