Достапни линкови

Во Русија доделена наградата Ана Политковскаја


Олга Аленова
Руската Унија на Новинари, првата награда именувана по Ана Политковскаја, и ја додели на Олга Аленова која, како и Политковскаја, пишува за состојбите на Кавказот.
Олга Aленова, која работи за "Комерсант" наградата ја доби вчера кога се одбележа Меѓународниот ден на солидарноста со новинарите во името на Јулиј Фуцик, чешки новинар егзекутиран од нацистите во 1943 година, и другите новинари кои загинале на должност.
Ана Политковскаја, која известуваше за злосторствата извршени од страна на руските сили и про-московските вооружени групи во Чеченија, беше застрелана пред својот стан во Москва на 7 октомври, 2006 година.
XS
SM
MD
LG