Достапни линкови

Субрата Рој најави инвестиции во Џумајлија


Индискиот бизнисмен Субрата Рој.
Индиската компанија „Сахара груп“ на Субрата Рој го објави инвестицискиот план за Агрокомбинатот „Џумајлија“, каде за три години планира да вложи 300 милиони евра. Во првите 18 месеци индискиот инвеститор најавува отворање нови 900 работни места, а за 3 години 2.000. За година и половина планира да набави 8.000 крави, а за три години 20.000.

Субрата Рој на прес-конференција во присуство на премиерот Никола Груевски и министерот за земјоделство Љупчо Димовски, информираше дека е доставена банкарската гаранција со која 100 процентно ја потврдува инвестицијата. Министерот Димовски потврди дека е доставена банкарската гаранција која треба да обезбеди почеток на инвестицијата.
XS
SM
MD
LG