Достапни линкови

Давитковски - разговаравме за технички елементи на Комисијата за 24.12


Ад-хок комисијата за настаните на 24 Декември денеска не утврди како ќе решава, дали со консензус или со мнозинство. На состанокот, како што изјави Претседателот на Комисијата Борче Давитковски, се разговарало за технички елементи за нејзиното функционирање.
Давитковски, како што се јавува, изјавил дека планира да бидат повикани и дел од учесниците и сведоци на случувањата во собранието.
Тој најави дека во наредниот период ќе се обезбеди и присуство на двајца експерти на Европската комисија кои, во согласност со 1-во мартовскиот договор, ќе ја набљудуваат работата на комисијата чии наоди ќе се разгледуваат на наредните собири на Европската унија.
XS
SM
MD
LG