Достапни линкови

Русија-барање до НВО да се регистрира како странски агент


Претседателот на Меморијал Александар Черкасов
Руското обвинителство го повика Центарот за човекови права Меморијал да се усогласи со законот за невладини организации во земјата. Претседателот на Меморијал Александар Черкасов изјави денеска дека во писмото од обвинителството е наведено дека организацијата мора да се регистрира според законот како странски агент, бидејќи добивала финансиска поддршка од надвор. Черкасов најави дека организацијата не планира да го направи тоа и дека ќе поднесе тужба за барањето на обвинителството.
XS
SM
MD
LG