Достапни линкови

ВМРО-ДПМНЕ објави победа во најголем број општини


Илија Димовски.
ВМРО-ДПМНЕ победува во повеќе општини и со поголема разлика отколку што очекувавме, изјави Илија Димовски, директор на Центарот за комуникации на партијата.

Тој напомена дека победуваат со голема разлика во Штип, Гази Баба, Аеродром, Крушево, Радовиш, Виница, Кисела Вода, Свети Николе, Прилеп, Битола, Крива Паланка, Валандово, Ресен, Гевгелија.

Изедначена битка со кандидатот на опозицијата, како што истакна, има во Центар и Велес.

ВМРО-ДПМНЕ со голема разлика води и во Бутел, Крушево, Кривогаштани, Охрид, Пехчево, Василево, Илинден, Вевчани, Дојран, Петровец, Македонска Каменица, Демир Капија, Росоман.
XS
SM
MD
LG