Достапни линкови

Кардиналите се подготвуваат за избор на нов Папа


Кардиналите на Католичката црква се собираат во Ватикан, каде што почнуваат подготовките за избор на нов Папа. Денеска треба да биде утврден датумот за конклавата кога ќе се гласа за нов Папа. Се очекува Кардиналите да дискутираат и за главните проблеми со кои се соочува католичката црква. Се очекува конклавата да се одржи во наредната недела.
XS
SM
MD
LG