Достапни линкови

Државата им должи на фирмите скоро 20 милиони евра


Премиерот Никола Груевски на средба со бизнис заедницата и стопанските комори на 23 септември 2012 година.
Државата им должи на фирмите околу 19,5 милиони евра. Обврските на државата кон стопанството од септември, кога Владата најави исплата кон компаниите по основ поврат на ДДВ и за договорни работи, е намален за 72,4 милиони евра, информира Министерството за финансии. На средината на септември, кога почна акцијата на отплата, обврските по основ на поврат на ДДВ и исплата на договорни работи изнесуваше 92 милиони евра. Владините претставници долго време одбиваа да соопштат колкав е долгот кон стопанството, велејќи дека тој се менува на дневна основа.
XS
SM
MD
LG