Достапни линкови

Соренсен во посета на избирачките места во БиХ


Специјалниот претставник на Европската Унија за Босна и Херцеговина Питер Соренсен изјави денеска дека составен дел на земјата на патот кон ЕУ е оддржување на квалитетен изборен процес. Соренсен со заменикот шеф на делегацијата на ЕУ во БиХ посети едно од избрички места. Денеска во БиХ се оддржуваат локални избори кои ги надгледуваат 8 меѓународни организации. На денешните избори граѓаните ќе гласаат за 135 началници на општини и 5 градончалници.
XS
SM
MD
LG