Достапни линкови

Од утре продажба на алкохол само до 19 часот


Алкохолните пијалоци од утре во трговските објекти повторно ќе се продаваат од шест до 19 часот, наместо до 21 часот. Според законските одредби, продолженото време на продажба важи од мај до крајот на септември.
За оние кои нема да го почитуваат законското решение предвидени се санкции , односно забрана за вршење дејност во траење од седум или 15 дена, како и парична казна до 5.000 евра
XS
SM
MD
LG