Достапни линкови

Богов: проценката на ММФ за Македонија е реална


Димитар Богов
Гувернерот на Народната банка на Македонија Димитар Богов ја карактеризира како реална проценката на Меѓународниот монетарен фонд за 2 проценти раст на македонската економија годинава. Богов, кој учествува на пролетните средби на ММФ и Светска банказа во Вашингтон, за Гласот на Америка на македонски ја потврди и прогнозата на ММФ за инфлацијата во Македонија од 2 проценти. Тој уверува дека нивото на задолженост во Македонија е многу ниско.
XS
SM
MD
LG