Достапни линкови

Термоблокот 2 од РЕК Битола причклучен


Belarus -- High-voltage power lines in Minsk, 28Jun2011
Термоблокот 2 на РЕК Битола е приклучен на преносната мрежа, откако стручна екипа на МЕПСО го отстранила дефектот на прекинувачот во трансформаторската станица „Битола 2“. Причина за дефектот не бил човечки фактор, туку проблем во производствениот капацитет, соопштија денеска од МЕПСО, наведувајќи дека термоблокот синоќа бил приклучен на мрежата, со што се создале услови за целосно прифаќање на сета електрична енергија произведена од сите три термоблока на РЕК Битола.
XS
SM
MD
LG