Достапни линкови

Конференција за европската иднина на Западен Балкан во Париз


Градоначалникот на Скопје Коце Трајановски
Во францускиот Сенат вчера започна дводневната конференција на тема „Европската иднина на Западен Балкан – придонесот на територијалните заедници“. На конференцијата учествуваат претставници на локалните и регионалните власти од сите земји на Балканот и претставници на европските институции. Делегацијата на Македонија ја предводи градоначалникот на Скопје и претседател на ЗЕЛС Коце Трајановски и потпретсдателот на ЗЕЛС Зоран Дамјановски и директорката Душица Перишиќ.
XS
SM
MD
LG