Достапни линкови

Високите цени на храната, може да предизвикаат немири во светот


пазар
Францускиот министер за земјоделството Бруно Ле Мер предупреди дека зголемувањето на цените на храната може да предизвика немири во целиот свет. Францускиот министер вели дека во светот не се произведува потребно количество храна , а природните катастрофи-сушите, поплавите, дополнително влијаат луѓето да немаат доволно храна. Предупредувањата на Ле Мер доаѓаат откако ОН соопштија дека на глоболано ниво цените на храната во јануари биле рекордно високи.
XS
SM
MD
LG