Достапни линкови

Земјите од Балканот со заеднички тим во Авганистан


Војници на авганистанската национална армија
НАТО соопшти денеска дека Македонија, БиХ, Словенија, Хрватска и Црна Гора планираат во Авганистан да испратат заеднички тим советници, кои ќе ја обучуваат новата авганистанска воена полиција.
Потпаролот на Алијансата Оана Лунџеску ја поздрави иницијативата и изјави дека заедно со останатите земји од јадранскиот регион се работи на создавање на мултинационален тим за врски за распоредување во ИСАФ.
XS
SM
MD
LG