Достапни линкови

Ирачкиот Парламент гласаше за десет владини функции


Премиерот на Ирак, Нури Ал Малики
Ирачкиот Парламент денеска пополни три вицепретседателски и седум министерски места, но не гласаше за сензитивните функции во земјата, како што се одбраната, министерството за внатрешни работи и националната безбедност. Премиерот Нури Ал Малики беше вршител на должноста на трите функции, поради несогласувањата кој да биде назначен. Парламентот за четвртиот вицепретседател се очекува да гласа во наредната недела.
XS
SM
MD
LG