Достапни линкови

Бродските компании бараат помош против сомалиските пирати


Светските бродски групи повикаа на посилнен меѓународен одговор на против пиратите во Сомалија, бидејќи насилството крај Африканскиот рог може да ја принуди индустријата да побара други алтернативни правци. Унијата на грчки бродоспоственици денеска објави отворено писмо од четири глобални бродски компании, кои сочинуваат 90 насто од глобалната поморска асоцијација. Според нив моменталната ситуација е неприфатлива за индустријата и дека пиратите ја чинат светскат економија од 7 до 12 милијарди годишно.
XS
SM
MD
LG