Достапни линкови

Дебелината, епидемија


Над половина милијарди луѓе во светот имаат прекумерна телесна тежина. Тоа е за два пати повеќе од бројот забележан во 1980 година. Во најновото американско истражување се наведува дека со прекумерна тежина се почесто се соочуваат и луѓето во посиромашните земји. Бројот на луѓето во светот со покачен крвен притисок изнесува околу милијарда.
XS
SM
MD
LG