Достапни линкови

Разрешен началникот на ГШ на хрватската армија


Косор и Јосиповиќ
Хрватскиот претседател Иво Јосиповиќ го разреши началникот на Генералштабот на хрватската армија Јосип Лучиќ. Според Јосиповиќ, разрешувањето на Лучиќ е по заеднички договор со премиерката Јадранка Косор. Двајцата изразиле задоволство што брзо и без какви било промени постигнале договор. Предлогот за нов генерал е еден од потезите во рамките на општата реформа на оружените сили и прилагодување на стандардите на НАТО, истакна Јосиповиќ. За оваа одлука утре ќе се разговара на седница на Владата, која на тоа место ќе го предложи Драго Ловриќ.
XS
SM
MD
LG