Достапни линкови

Македонија соочена со проблеми во медиумите, судството и парламентот


Амбасадорот на САД, Филип Рикер
„Очигледно, постои загриженост врз повеќе основи. Moжам слободно да кажам дека независните медиуми и судството, кои се двете клучни компоненти на било која демократија, во Македонија се соочуваат со проблеми. Денес разбрав дека и парламентот, законодавната компонента на која било демократија, исто така се соочува со проблеми“. Ова денска по средбата со Премиерот Никола Груевски го изјави американскиот амбасадор во Скопје Филип Рикер. Тој рече дека ја побарал средбата со Премиерот пред да отпаува за Вашингтон, како што обично правел.
XS
SM
MD
LG