Достапни линкови

Просечна плата во Црна Гора 515 евра


Просечната плата во Црна Гора во декември минатата година изнесува 515 евра, што е за околу седум проценти повисока од платата во ноември. Според податоците на статистичкиот институт Монстат минималните трошоци за потрошувачката кошница се 755 евра.
Платата во 2010 година во Црна Гора изнесувала 479 евра, што е за 3 ипол насто повеќе во споредба со 2009 година.
XS
SM
MD
LG