Достапни линкови

ММФ го одобри кредитот за Македонија


Бордот директори на Меѓународниот монетарен фонд ја одобри отворената кредитна линија за Македонија во износ од 480 милиони евра. Кредитната линија е со времетраење од две години, во првата година ќе бидат достапни 400 милиони евра, со дополнителни 80 милиони евра во втората година. Таа дава сигурност на земјите дека доколку дојде до негативни случувања тие ќе имаат доволно средства кои ќе може да ги повлечат за да ја зачуваат стабилноста.
XS
SM
MD
LG