Достапни линкови

Рекорден американски државен долг


Соединетите држави поставија нов рекорд: долгот на државата се покачи на 14 илјади милијарди долари или над 45 илјади долари на секој американски граѓанин. Агенциите јавуваат дека со минусот од илјада и 700 милијарди долари само за буџетската 2010 година и со претпоставките дека годинава минусот ќе изнесува околу илјада и триста милијарди долари, буџетскиот дефицит во Соединетите држави дневно се зголемува за четири милијарди долари.
XS
SM
MD
LG