Достапни линкови

Маневски-одлуката на судот за Вранишковски се коси со меѓународните норми


Михајло Маневски
Министерот за правда Михајло Маневски изјави дека одлуката на Апелациониот суд од Софија да не го екстрадира расчинетотиот владика на МПЦ, Јован Вранишковски не е во согласност со меѓународните обврски за соработка и спречување на криминалот и корупцијата, а не е во согласност и со Европската конвенција за екстрадација. Според Маневски сослушувањето на само два сведоци на случајот наместо правна му даваат политичка содржина и тоа не е по принципите на Конвенцијата.
XS
SM
MD
LG